Menu Close

9 стъпки за постигане на набелязаните цели

2 min to read

Откъсът е от книгата „Уроци на трейдъра милионер“, но стъпките са универсални, а не само за трейдинга

 

Според моя ментор Тим, трейдърт трябва да си поставя нефинансови цели. Наистина, ние работим с пари и за пари, но нашите приходи са резултат от личните ни умения и решения и затова именно към усъвършенстване на уменията и развитие на личностните качества трябва да са насочени нашите усилия. А финансовите резултати ще дойдат като естествен резултат от нашето израстване.

За участие в  неговия бутиков семинар, посветен на програмирането на успеха, Тим раздаде на всички участници комплект печатните материали. Там той е посочил примери с подходящи нефинансови цели, а непосредствено след тях е изброил и няколко прости практически стъпки за постигане на набелязаните цели. С изричното съгласие на Тим съм ги поместил дословно във втората книга с „Уроци на трейдъра милионер“, а сега ги споделям свободно в този откъс:

  1. Съсредоточете цялото си внимание върху това, което искате да постигнете. Старайте се мисълта за него да е непрекъснато в съзнанието ви.
  2. Нужно е да знаете точно какво искате. Нека целта ви бъде конкретна, така че да можете ясно и точно да я опишете.
  3. Представяйте си, че сте постигнали желаната цел. Повтаряйте това упражнение и образът ще става все по-ярък всеки следващ път.
  4. Обмислете добре своята цел и формулирайте това, което най-много искате. То трябва да е най-важното всеки нов ден.
  5. Вярвайте непреклонно, докато работите за постигането на своята цел. Не допускайте никакво колебание, че ще успеете. Вършете присърце всяко нещо, което ви приближава до целта.
  6. Не мислете за това какво е необходимото количество работа. В това отношение има само един критерий: Щом постигнете целта си, това означава, че свършеното е било достатъчно.
  7. Откажете се от всичко, което пречи за постигането на целта ви. Често това са неща, които са част от вашата природа. Щом целта е важна, не се колебайте да ги отстраните.
  8. Дръжте се така, сякаш вече сте постигнали своята цел. Представяйте си чувството, което ще изпитате и започнете това усещане.
  9. Не забравяйте, че за постигането на всяка цел се изисква време. Не пропускайте обаче, докато се движите към нея, да сте благодарни на това, което вече имате.
Posted in Блог
Translate content - choose a language =>
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.