Menu Close

Усърдия за моделиране на характера

1 min to read

Верен на своя принцип да опростявам нещата – продължава Тим, – ще разделя каляването на характера на три усърдия, които начинаещият трябва да положи върху себе си.

[infobox size=14 icon=none000 type=info width=100% bgcolor=#FEF6D2 bordercolor=#FFD300 color=#444444 size=14 border=full style=square ]Това е откъс от Програмиране на успех – книга втора от Уроци на трейдъра милионер.[/infobox]

Всяко едно от тези усърдия е съзнателно насилие на трейдъра върху собствения му характер, но, според моето твърдо убеждение, те са задължителни за членство в Клуба на печелившите. Именно тези усърдия поставят невидимите граници между успешните и неуспешните трейдъри и точно заради своята невидимост те се пропускат от мнозина.

Всяко едно от тези усърдия генерира в характера на трейдъра качества, необходими за неговия успех. Тези качества НЕ са никаква тайна и с ваша помощ сме ги записали на бялата дъска. Всеки трейдър е убеден в необходимостта да притежава въпросните качества, но смята, че със знаенето въпросът се приключва.

Единствено в Смарт трейдърс помествам откъси от пълното издание.

Това обаче е само началото. Да знаеш колко е часа съвсем НЕ е достатъчно, за да умееш да управляваш времето си. Макар и да е добре известно какви качества се необходими за постигането на успех, малцина от трейдърите се заемат сериозно да ги интегрират в собствената си личност.

Качествата на личността НЕ са бижута, които можеш да купиш и да се украсиш с тях. За да ги притежаваш, е необходимо сам да ги създадеш в себе си. Затова аз предпочитам да НЕ говорим за качествата, а за усърдия, които ще доведат до тяхната поява в човека.
Bij

Posted in Програмиране на успех
Translate content - choose a language =>
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.