Menu Close

Разчитай единствено на себе си!

2 min to read

– Знаеш ли, Стив, нещата с трейдърската практика са тотално объркани. Макар всички начинаещи да са наясно колко важен е ММ, те започват да го прилагат директно върху своята реална сметка. Учат се по време на битка и, напълно естествено, болшинството търпят поражение след поражение.

– Вярно е, че никой не управлява парите си на демо!

[infobox size=14 icon=none000 type=info width=100% bgcolor=#FEF6D2 bordercolor=#FFD300 color=#444444 size=14 border=full style=square ]Това е откъс от Стратегия за печалба – книга трета от Уроци на трейдъра милионер.[/infobox]

– Не е ли странно да тръгнеш да търгуваш със собствените си пари, без предварително да си тренирал как да оцеляваш на пазара?

Единственият меродавен съдник за оцеляването на трейдъра е статистиката на неговите трейдове. Не можеш да правиш адекватен ММ, без да знаеш как се представяш на пазара. Само и единствено цифрите за успеваемостта на позициите, които отваряш, могат да ти покажат как трябва да настроиш своята търговия.

– Това означава ли, че начинът за управление на парите е нещо индивидуално, което всеки трейдър изработва сам за себе си?

– Абсолютно, всеки САМ решава как да управлява капитала и търговията си, а статистиката е задължителната изходна база, за да можеш да държиш финансите си под контрол.

Единствено в Смарт трейдърс помествам откъси от пълното издание.

Проблемът е – продължава трейдърът милионер, – че начинаещите възприемат нечии чужди правила за ММ, без да си дават сметка, че изкарването на дългосрочна печалба е решение на едно уравнение с множество и постоянно променливи величини. Всички тези величини са индивидуални, зависят от поведението на самия трейдър.

– Това не е ли някакъв параграф 22? За да търгуваме успешно е необходимо да стъпим на статистиката, а за да имаме статистика – трябва да търгуваме.

– Така е, Стив, малцина го разбират и затова малцина от трейдърите оцеляват. Само богата база от статистически данни – акцентира Тим – може да ти даде обективна представа за качеството на твоята търговия и да ти позволи да „претеглиш тежестта” на понесените загуби. Има няколко важни показателя, които се намират в историята на твоите трейдове:…
Bij

Posted in Стратегия за печалба
Translate content - choose a language =>
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.