Menu Close

Проектът Смарт трейдърс

3 min to read

Колеги, знаете ли кое е най-трудното, което ви  предстои в трейдинга. Всички вие, както и аз, сме посетили много семинари, уебинари и обучения, където по-опитни от нас са ни показвали графики, тренд линии, индикатори, графични фигури, нива на подкрепа и съпротива, точки за отваряне на позиции и т.н. И нямайте никакво съмнение, че тези знания са напълно необходими и задължителни. Но има едно нещо, което е най-важно за постигането на успех и то не само в трейдинга, а и във всяко бизнес начинание. Това е мисловният процес, способността да взимаш решения, усилията да се наложиш над себе си.

От собствения си опит съм се убедил, а и вие ще се съгласите с мен, че губим пари НЕ от незнание на техническия анализ. Да, вярно е, понякога кардинално грешим за последващото развитие на пазара, но не тези грешки препречват пътя ни към нашия дълготраен успех.

Продължително време анализирах търговията си и постепенно започнах да разбирам, че има нещо съществено, което ме спъва да се приближава до успеха. Не можех да формулирам какво е то, но случайността ме срещна с един преуспял трейдър, който е извървял този път и отлично знае какво е необходимо. С впечатляваща методичност той ме въведе в същината на своите необичайни разбирания, а аз реших да ги предоставя на българските трейдъри в поредицата от книги „Уроци на трейдъра милионер“. Пресъздадох това по същия непринуден начин, по който тези знания достигнаха до мен.Bij

Оказа се, че в подготовката на трейдърите има една малка, но много дълбока празнина, която всеки сам запълва. Това запълване обаче се оказва доста мъчително и обременяващо, защото пълнежът е смес от загубените ни пари и емоционалното натоварване, което тези загуби предизвикват у нас. Тази празнина е менталната подготовка и разбирането на пазара.

Категорично мога да заявя, че никой начинаещ не е психически подготвен за това,  което го очаква. Трейдингът няма аналог в „цивилния“ живот, а капризите на ценовите изменения могат да разцентроват всеки нормален човек. Никой трейдър не притежава изначално необходимите качества за новото си поприще, но въпреки това, с аматьорски плам се изправя срещу  професионалистите на пазара.

Във всяка от четирите книги с „Уроци на трейдъра милионер“ съм представил много от необходимите трансформации, които начинаещият трябва да извърши в себе си, за да се приближи към дълготрайния успех. Дадох си сметка обаче, че прочитането дори и на най-полезните знания НЕ е достатъчно. Да наистина, от там трябва да се почне, но работата върху себе си изисква действие.

Проектът Смарт трейдърс

Затова реших да създам проекта Смарт трейдърс. Той е естествено продължение на уроците на трейдъра милионер, стъпва върху тях, но същевременно ги надгражда с нови знания и конкретни техники. Предоставям знания, специфичен трейдърски коучинг, давам индивидуални смарт консултации, а в блога публикувам оригинално авторско съдържание.

Смарт трейдърс е нов и уникален проект за България и неговото новаторство се изразява и в споделянето на моя личен опит – синергичен продукт от моята съвместна работа с трейдъра милионер и изявени колеги от Европа.

Специално внимание в Смарт трейдърс отделям на вероятностното мислене и особено на холистичния трейдинг. А трейдърската професия се разглежда като предприемачество – със своята специфика и особености, и в съпоставка с други видове индивидуален бизнес.

Translate content - choose a language =>
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.