Menu Close

Теоретични знания

2 min to read

Ресурсите за пазарите и трейдинга са изключително много и вие можете да почерпите знания по много различни начини. Можете да го направите чрез самоподготовка, можете да изкарате курсове при брокерите, можете да следвате финансови инфлуенсъри, можете и да преминете платено обучение.

Всеки неизбежно минава през този етап в своята кариера кариера като трейдър и това е напълно задължително, за да усвоите терминологията и материята, с която сте се захванали.

Непременно трябва да сте запознати с многообразието от финансови инструменти и различните начини за тяхното търгуване – с техните плюсове, минуси и особености. Трябва да научите на кои борси се търгуват различните финансови инструменти и какво е тяхното работно време. Трябва да можете да си изберете подходящ инвестиционен посредник и да изучите платформите, с които практически ще търгувате.

Трябва да сте запознати с основните и най-популярни теории, които описват пазарните движения, да сте наясно с видовете графики и как да ги разчитате, да имате представа от индикаторите и какво информация те ви дават.

Трябва да преминете през значителен брой базови търговски стратегии, да чуете за основните стилове за търгуване, както и за управлението на риска и на капитала. Трябва да прочетете и за психологията на трейдинга – най-малкото за да знаете какво ви очаква.

Изобщо, знанията са първото нещо, от което се нуждае всеки трейдър. Те са фундамента, без който не можете да продължите нагоре. Но тук има и един коварен момент, за който непременно трябва да ви предупредя. А той е, че прекалено многото знания могат да ви блокират. Не трябва да забравяте обаче, че трейдингът не е точна наука и колкото теории и стратегии да изучите никога няма да стигнете дъгата, под която се намират съвършения анализ и гарантирано успешни сделки.

Затова аз се придържам и препоръчвам един санитарен минимум от знания, върху които да започнете да надграждате своя индивидуален стил и метод на търгуване. Но преди да пристъпите към това, на вас ви е необходим вторият компонент – придобиването на специфично пазарно мислене.

Posted in Новаторство
Translate content - choose a language =>
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.