Menu Close

В хармония със себе си

2 min to read

И така, колеги, предстои ни още малко работа, преди окончателно да завършим семинара – подхваща Тим след обичайната обедна почивка. – Когато подготвях своята лекция, програмирането на успеха ми изглеждаше логически завършено след темата за самоконтрола. Нещо обаче ми подсказваше, че учебният материал трябва да има по-различен финал.

[infobox size=14 icon=none000 type=info width=100% bgcolor=#FEF6D2 bordercolor=#FFD300 color=#444444 size=14 border=full style=square ]Това е откъс от Програмиране на успех – книга втора от Уроци на трейдъра милионер.[/infobox]

Всичко, което ви разказах предишните дни, е изцяло почерпено от личния ми опит. Водих упорита вътрешна борба, самоанализирах се и работих върху себе си, в резултат на което, действително програмирах собствения си успех. Това беше един труден период, през който доброволно и напълно съзнателно аз упражнявах „репресия” върху собствената си личност.

Този период обаче приключи. Той остана някъде в миналото и от много време насам аз съм в абсолютна хармония със себе си. Затова реших, че именно хармонията трябва да бъде това, с което семинарът да завърши.

Единствено в Смарт трейдърс помествам откъси от пълното издание.

За разлика от някои професии или спортни дисциплини, където отлични резултати се постигат само в състояние на пределна мобилизация, при трейдинга е точно обратното. Борсовата търговия НЕ изисква от нас да напрягаме мишци, да надиграем реален противник или да надскочим собствените си постижения. Тя е едно постоянно „надлъгване” с пазара, в което напъването по никакъв начин НЕ ни помага.

Вярно е – продължава Тим, – някои трейдъри сами си създават екстремално напрежение. Стремят се да хванат малки движения на малки графики, да отиграят волатилност при новини и да спечелят бързи пипове от множество на брой позиция. Много е възможно те да се чувстват комфортно именно в такова състояние, но, лично аз, много държа на спокойствието си.

Затова се въздържам да определям коя е правилната динамика за трейдинг, но съм сигурен, че трейдърът трябва да бъде в хармония със себе си, независимо от начина, по който търгува. Стилът на търговия трябва да е такъв, какъвто е темпераментът на човек.
Bij

Posted in Програмиране на успех
Translate content - choose a language =>
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.