Menu Close

Вихрушка от пари и очаквания

1 min to read

Вниманието ми е привлечено от странно прозрачно съоръжение, подобно на многостенна телефонна кабина. Отвътре има още един прозрачен цилиндър е, а на пода между тях са разхвърляни банкноти. Приближавам, за да го проуча, и точно в този момент един от посетителите влиза във вътрешния цилиндър, а служителят затваря вратата след него. В следващия момент се чува шум от вентилатори и банкнотите между двете прозрачни прегради започват да се носят във въздуха. Човекът бърка в два кръгли отвори пред себе си и се опитва да хване и да задържи колкото се може повече от вихрушката пари, които се носят във всички посоки пред погледа му. След около минута вентилаторите спират, парите се „утаяват”, а играчът излиза навън с печалбата, която е успял да хване.

„Точно като нашата работа на финансовите пазари” – мисля си аз, докато се сдобивам с чаша кафе и се настанявам на малка масичка срещу трейдъра милионер.

[infobox size=14 icon=none000 type=info width=100% bgcolor=#FEF6D2 bordercolor=#FFD300 color=#444444 size=14 border=full style=square ]Това е откъс от Стратегия за печалба – книга трета от Уроци на трейдъра милионер.[/infobox]

Единствено в Смарт трейдърс помествам откъси от пълното издание.

– Знаеш ли, Тим – подхващам аз, – доколкото разбирам, вихрушката на финансовите пазари НЕ е само от пари, но и от очаквания. И докато „финикийският” вихър има способността да ни замайва главата, торнадото от очаквания може направо да ни отнесе. Затова искам да си запиша всичките разновидности и трансформации на очакванията, за които ми разказваш.

– Много е важно да го направиш – съгласява се Тим, – защото правилното разбиране на очакванията е предпоставка да се научиш да ги използваш  в своя полза. Започни първо с определението:…
Bij

Posted in Стратегия за печалба
Translate content - choose a language =>
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.